Talenten

De TOOLBOX voor jong TALENT

Is een praktische talentenset

Els Pronk (grootsklein) , Luk Dewulf en Peter Beschuyt   hebben deze box  samengesteld.

Centraal staat het onderzoeken, bespreken en het laten groeien van je talent. Het zelfvertrouwen groeit en we kunnen daardoor verder met een IKKANHET gevoel.

Deze toolbox zetten we in om de kinderen en volwassenen hun talent te helpen ontdekken, in te zetten en te versterken. Het is een waardevol instrument om de meer bewust te worden van je talenten en om daarmee aan het werk te gaan.

Met behulp van de toolbox kunnen we onderzoeken welke talenten er écht zitten onder zichtbaar gedrag als ‘kan goed voetballen’, ‘maakt met iedereen een praatje’ en ‘haalt goede cijfers voor rekenen’. Die verdieping maakt het mogelijk om talent ook op andere plekken bewust in te zetten en zo met meer plezier en kracht nieuwe dingen op te pakken.

De Toolbox bestaat o.a. uit:
Drie soorten kaartjes met daarop 40 talenten van kinderen. Op de groene kaartjes beschrijven we elk talent, op de oranje kaartjes staan de hefboomvaardigheden die je gaan helpen om dit talent nog sterker te maken en op de blauwe kaartjes vind je de context die het meest stimulerend is voor juist dat talent.

Daarnaast gebruiken we een set werkvorm kaarten met daarop een beschrijving van een manier om met de kinderen te werken. Dat varieert van een opzet voor een gesprek, een activiteit om met anderen te doen.

Neem gerust contact op als u meer informatie wilt hebben.

index