Mindset

Na de zomervakantie zijn we gestart met de Mindset training.

Carol Dweck,  is een Amerikaanse psycholoog. Ze doet al jaren onderzoek naar het verband tussen motivatie en prestatie. Ze maakt daarbij onderscheid tussen een FIXED en GROWTH mindset.

Als je een FIXED mindset hebt dan heb je het idee dat je intelligentie vaststaat. Je kunt er niets aan veranderen. Deze mensen willen laten zien dat ze slim zijn en willen ook graag dat anderen hen als slim zien. Uitdagingen gaan ze uit de weg en ze doen dan ook alleen de dingen waarvan ze weten dat kunnen. Onzekerheid en angst komen om de hoek kijken als iets moeilijk wordt.

Als je een GROWTH mindset hebt dan ga je ervan uit dat je de eigen intelligentie kunt ontwikkelen. Je blijft leren. Als je het even niet weet of e maakt een fout? Dan is dat helemaal niet erg. Je leert er immers van als je dingen vraagt. Je ziet overal uitdagingen om hard te werken en vooral ook door te zetten. Dat maakt dat ze zich slim voelen.

 

Samen met de leerlingen bekijken we in welke mindset zij functioneren. Daarna bekijken we hoe we stap kunnen maken van de Fixed naar de Growth Mindset.

poppen sociaalvaardig