Effectief Leren

Veel kinderen vinden het moeilijk om te leren. Ze zitten soms uren achter hun bureau en denken intensief aan het werk te zijn. Ze begraven zich in hun werk. Als je ze vraagt wat ze precies gedaan hebben dan zijn de antwoorden heel divers.

De een heeft het gevoel heel hard te werken en merkt dat de leerstof er maar niet in wil. Een ander is wel aan het werk maar denkt dat lezen hetzelfde is als leren. Daardoor blijft  de leerstof niet hangen. Weer een ander heeft moeite met concentreren. Zo zijn er leerlingen die van alles een beetje leren en er dan bij de toetsen achter komen dat het nou net niet was wat er gevraagd wordt. En zo kunnen we allemaal nog wel wat voorbeelden aandragen.

Leren is iets wat kinderen op de basisschool niet bijgebracht krijgen. Daar kunnen we ze bij helpen. Ik kan zelf met de kinderen aan het werk gaan. En ze uit allerlei manieren van leren de beste mogelijkheden aanreiken. Vaak gaan er ogen open en hebben de leerlingen een Aha gevoel als ik vertel hoe het een en ander in zijn werk gaat.

Afbeeldingsresultaat voor leren leren